Cel mai popular stil de servire al berii Pilsner Urquell se numește hladinka. O hladinka turnată ca la carte include 3 degete de spumă catifelată în halba de bere. Pentru a realiza acest lucru, e nevoie de o halbă cu o formă specială (ca cea din imagine), dar și de cunoștințele necesare turnării unei hladinka.
Din acest motiv, cei de la Pilsner Urquell au un program internațional în cadrul căruia învață barmanii cum se toarnă perfect o bere Pilsner Urquell, de la spălarea halbei înainte de umplerea ei (pentru curățare și pentru a avea o temperatură optimă), până la turnarea berii cu 3 degete de spumă.
Spre deosebire de alte beri, a căror spumă este aerată, spuma Pilsner Urquell este cremoasă, datorită ingredientelor folosite și tehnicii de turnare. Aceasta sigilează aroma, ajută la a ține berea proaspătă pentru mai mult timp (pentru că nu dă voie oxigenului să intre în contact cu berea), dar și pentru a da berii un gust echilibrat (pentru că spuma dulce completează gustul amărui de hamei).
Mai mult, primul barman român instruit de Pilsner Urquell, adică Head Tapsterul României, este Dorin Mihai.
Asta așa, #casastiti.