Salut, sunt Cristian Florea şi obişnuiesc să scriu pe cristianflorea.ro. Când nu scriu pe blog, scriu pe Facebook diverse curiozităţi. Ideea a pornit la începutul anului 2014, când am hotărât să încerc să vin cu cât mai mult conţinut interesant pe contul meu de Facebook. Uşor-uşor, la recomandarea celor care urmăresc ce scriu (cărora le mulţumesc), conţinutul acela a ajuns să se ascundă sub un hashtag simplu: #casastiti. Ulterior am făcut şi o pagină de Facebook dedicată, ca să am un control mai bun asupra informaţiilor publicate sub umbrela hashtagului.

La începutul lui 2015, am hotărât să strâng într-un fişier toate curiozităţile scrise în anul 2014. Îl poţi descărca gratuit de aici. Următorul pas a fost să fac şi-un site pe care să public toate aceste curiozităţi, în principiu pentru că este mai simplu să urmăreşti informaţiile pe site decât pe Facebook.

De unde iau toate curiozităţile?

De pe mai multe site-uri şi din câteva cărţi. Am încercat să verific fiecare curiozitate în cel puţin două locuri, ca să fiu sigur că nu spun minciuni, iar fiecare status este scris în aşa fel încât să găseşti în el destul de multe informaţii încât să-ţi poţi căuta singur mai multe detalii pe net. Am lăsat un nume sau un an important în fiecare, ca să ai nişte cuvinte cheie care să te ajute la căutări, în cazul în care doreşti să aprofundezi informaţia.

Dacă vrei să afli primul când public o curiozitate nouă, nu uita să dai un like pe Facebook. Totodată, dacă într-o zi o să vrei să urmăreşti nişte curiozităţi la întâmplare, să ştii că am pus un buton pentru asta. Îl găseşti în partea de sus a paginii. :D