De ce ursuleții de pluș se numesc Teddy Bears în engleză 1

De ce ursuleții de pluș se numesc Teddy Bears în engleză

Ursuleții de pluș se numesc în engleză teddy bears. Numele este inspirat de la președintele american Theodore Roosevelt Jr., care s-a dus într-o zi (prin 1902) la vânătoare alături de câțiva prieteni. Fiecare a împușcat câte-un animal, mai puțin președintele. Ca să-l ajute, cei cu care ieșise la vânat au prins un urs într-o capcană și i-au spui lui Theodore să-l împuște așa, imobilizat. Președintele a refuzat, spunând că e un gest nesportiv. În schimb, a rugat pe cineva din grup să-l omoare în locul lui, dacă tot l-au prins.

Bineînțeles, a doua zi ziarele vuiau despre cum președintele n-a fost în stare să ucidă un urs la o partidă de vânătoare, iar The Washington Post l-au ironizat cu caricatura din imagine.

Când a văzut caricatura, Morris Michtom a fost inspirat de ea și s-a gândit să facă un urs de pluș, asemănător cu cel din imagine. L-a făcut, i l-a trimis președintelui cu permisiunea de a-l numi „Teddy Bear”, iar după ce acesta a fost de acord, l-a scos la vânzare. Și a avut un succes răsunător. :D Bineînțeles, #casastiti.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.