America - Photo by Chris Lawton

De ce America poartă acest nume

Așa cum știm cu toții, Continentul American a fost descoperit de omul modern prin Cristofor Columb, în 1492. În acele vremuri, oamenii credeau că Planeta noastră are doar trei continente: Europa, Asia și Africa.

Cristofor Columb era în căutarea unei rute mai rapide către Asia de Est, așa că atunci când a descoperit Pământul pe care îl numim American, el a crezut că a dat peste o insulă a Asiei. I-a numit pe acei oameni indieni, așa că astăzi acele insule se numesc Indiile de Est sau Arhipelagul Indonezian.

În 1499 – 1504, un marinar italian pe nume Amerigo Vespucci a făcut câteva expediții de recunoaștere a apelor și a mers inclusiv pe traseul făcut de Columb în 1492. Vespucci e primul care a spus că ceea ce a descoperit Columb nu este Asia de Est, ci un continent cu totul nou.

În 1507, un cartograf celebru pe nume Martin Waldseemüller a făcut prima hartă a lumii în care a introdus și noul continent, fiind convins de teoria lui Vespucci din urma expedițiilor lui. După ce a desenat noul continent, Martin trebuia să-i dea un nume. Crezând că Amerigo Vespucci a fost primul om modern care a ajuns acolo, l-a numit America.

Harta lui Martin Waldseemüller a devenit foarte populară în acele vremuri și a fost copiată și de alți cartografi, iar astfel a fost dus mai departe numele America.

Asta așa, #casastiti.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.