5 curiozități despre sport 1

5 curiozități despre sport

  1. Înainte de a deveni sport, schiul a fost o formă de transport prin munți. De fapt, schiul este o activitate preistorică, iar cele mai vechi informații despre această activitate datează de acum mai bine 5000 de ani, unde picturi rupestre înfățișează schiori care se propulsează de-a lungul zăpezii. Totuși, schiul a devenit o activitate recreativă abia la mijlocul anilor 1800.
  2. În timpul fiecărui joc de fotbal jucătorii aleargă, în medie, 9,65 km. Mai mult, fotbalul este un sport care a fost inventat în China, în anii 476 î.Hr. Doar canadienii și americanii numesc acest sport soccer.
  3. Cel mai lung meci de tenis din istorie a durat 11 ore și 5 minute. S-a jucat la Turneul de tenis de la Wimbledon în 2010, între John Isner și Nicolas Mahut. Câștigătorul meciului a fost americanul John Isner.
  4. Baschetul a fost inventat în 1891 de către James Naismith, un profesor de educație fizică din Massachusetts. Acesta a inventat baschetul căutând o modalitate de a-și ține clasa de educație fizică în interior pe timpul iernii, pentru ca elevii să nu răcească din cauza frigului de afară.   
  5. Prima competiție oficială de biciclete s-a desfășurat pe o distanță de 1.200 de metri și a avut loc pe 31 mai 1868 la Paris. Cursa a fost câștigată de englezul James Moore, care a condus o bicicletă din lemn cu roți de metal.

Acest articol este realizat cu ajutorul Decathlon, care produce echipamente sportive pentru peste 80 de sporturi. Decathlon te încurajează să încerci un sport nou și îți vine în ajutor cu produsele „Prim Preț Tehnic”, o categorie de produse pentru nivelul începător de practică sportivă la cele mai accesibile prețuri din magazin. Găsești toate produsele „Prim Preț Tehnic” aici: https://www.decathlon.ro/calitate-garantata.html

Asta așa, #casastiti. 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.