vichy

Te-ai întrebat vreodată de ce apare mătreața?

Știai că temperatura scalpului nostru este de aproximativ 34°C?  De aceea iarna, din cauza frigului și a diferențelor mari de temperatură, suntem mai predispuși la apariția mătreții decât în alte perioade ale anului? Mătreața e un subiect poate delicat, dar cu siguranță este ceva ce nu ne face deloc plăcere să vedem în părul nostru.

Printre cauzele apariției mătreții se poate enumera stresul, oboseala, un sistem imunitar slăbit, chiar și deficiențe de zinc, vitamina D sau vitamina B. 

Specialiștii spun că iarna suntem mai predispuși să facem mătreață, deoarece sistemul nostru imunitar scade din cauza frigului, motiv pentru care putem dezvolta astfel de afecțiuni. De asemenea, o altă cauză poate fi purtarea căciulilor, deoarece scalpul nostru e mai puțin aerisit, iar părul se îngrașă mai repede.

Acestea sunt doar câteva cauze ale mătreții, însă un prim ajutor poate fi spălarea părului cu produse potrivite. O soluție poate fi gama Dercos Technique de la Vichy, gândită pentru tratarea problemelor scalpului. Asta așa, #casastiti