Evită să depozitezi în frigider fructe precum portocale, banane, lămâi, kiwi, pepene galben, nectarine, pere, piersici, prune, ananas, roșii sau avocado pentru a nu le strica textura.
Aceste fructe rămân proaspete mai mult timp dacă sunt păstrate la temperatura camerei, ba chiar pot ajuta si alte fructe şi legume să se coacă, deoarece produc un gaz natural numit etilenă.
Ca ponturi de depozitare, fructele cu sâmburi, cum sunt merele, perele, kiwi sau pepenele galben le poți păstra pe un raft sau într-un coș în bucătărie. Pe de altă parte, citricele ar fi bine să le ții departe de lumina soarelui și de căldură.
Împreună cu Lidl ne-am propus să publicăm o serie de trucuri care să ne ajute să prevenim risipa de alimente și să ne bucurăm mai mult timp de mâncarea pe care o cumpărăm. #PentruUnViitorMaiBun #aLidlLessWaste
Asta așa, #casastiti