Știai că dresurile au fost inventate de un bărbat? 1

Știai că dresurile au fost inventate de un bărbat?

Știai că dresurile purtate astăzi de femei au fost inventate de un bărbat? În 1959, Allen E. Gant era împreună cu soția sa însărcinată într-un tren care îi aducea acasă de la Parada de Ziua Recunoștinței. Doamna Gant i-a spus atunci lui Allen că acesta va fi ultima călătorie pe care o vor face împreună înainte de naștere, pentru că ei îi este din ce în ce mai greu să îmbrace ciorapii până la coapse, prinși cu jartiere, așa cum era moda anilor respectivi. Mai mult, era de neconceput pentru acele vremuri ca femeile să aibă piciorul gol atunci când poartă rochie sau fustă, așa că era singura soluție pe care o avea la îndemână.

Ca să-i vină în ajutor soției, Allen s-a gândit la o soluție pe care a pus-o în aplicare cu ajutorul companiei de textile la care lucra: a produs primele perechi de dresuri, un fel de pantaloni dintr-un material textil moale și elastic. Deși era un produs nou și practic, abia la mijlocul anilor ’60 a devenit popular, când câteva dintre modelele cunoscute ale vremurilor au început să poarte dresuri împreună cu fuste scurte.

Această curiozitate este sponsorizată de Șosetăria, care oferă un serviciu foarte util doamnelor care cumpără dresuri din magazinul lor online: dacă dresurile se rup atunci când sunt îmbrăcate pentru prima dată sau după prima purtare, Șosetăria înlocuiește acea pereche gratuit. Găsești întreaga colecție de dresuri de la Șosetăria aici: https://www.sosetaria.ro/ciorapi-dresuri-dama/

Asta așa, #casastiti