solurile din Europa

Solurile din Europa au mai puțin seleniu decât cele din SUA

Seleniul este un element esențial pentru fiecare dintre noi. Se găsește în sol în diverse concentrații, iar când plantele și cerealele absorb seleniul din sol, el ajunge în organismul nostru. Dar pentru a cuprinde acest nutrient în conținutul plantelor și cerealelor este foarte importantă concentrația de seleniu care se găsește în solul agricol.

Conținutul natural de seleniu din terenurile agricole din Europa este relativ scăzut, existând o cantitate mai mică de seleniu în culturile europene comparativ cu cele din Statele Unite ale Americii și Japonia. Solul din România duce și el lipsă de seleniu, fapt demonstrat de cercetările realizate ICPA București în solurile din Dobrogea și Bărăgan, zone recunoscute pentru culturile agricole.

Seleniul este benefic pentru funcționarea normală a sistemului imunitar, contribuie la funcționarea normală a glandei tiroide și ajută la menținerea sănătății părului și a unghiilor. Seleniul de la Pharma Nord a fost optimizat de-a lungul a peste 25 de ani de cercetări și are o biodisponibilitate foarte mare, 88.7%, dovedită în studiu științific. Fabricat în Danemarca sub control farmaceutic, a fost documentat științific în peste 60 de studii.

Asta așa, #casastiti