particule PM

Ce sunt particulele PM 2.5 și de ce sunt nocive pentru sănătatea noastră?

Când vine vorba de poluare și purificatoare de aer, probabil ai întâlnit de multe ori termenul de “Particule PM 2.5”, dar te-ai întrebat vreodată ce sunt ele? Ei bine, acestea sunt cele mai periculoase pulberi în suspensie (particule de praf), iar motivul pentru care sunt atât de nocive este faptul că nasul și gâtul nostru nu le pot filtra, având doar 2.5 microni în diametru. Aceste pulberi ajung direct în plămâni, lucru care face ca, în timp, starea noastră de sănătate să fie afectată. 

Acesta este unul dintre motivele pentru care este util un purificator de aer în casă, pentru că preia aerul poluat din cameră și-l trece printr-o serie de filtre care captează praful (spre exemplu, filtrul HEPA captează până la 99,97% din praful de 0,3 microni în diametru), urmând ca apoi să-l elimine curat în atmosferă.

E bine să știi că geamurile trebuie să fie închise atunci când este pornit purificatorul, fiindcă, asemănător aparatului de aer condiționat, el nu poate face față unui volum foarte mare de aer.

Acest proiect este susținut de Samsung România, care tocmai a lansat The Cube, un nou purificator de aer cu un sistem inovativ numit Wind-Free, care curăță aerul din locuința ta cu mai puțin zgomot și fără curent de aer direct.

Asta așa, #casastiti