diaspora

O monedă de colecție dedicată diasporei românești

În 2019, românii care muncesc peste hotare au trimis 7,2 miliarde de dolari în țară, conform Băncii Mondiale, adică 3% din valoarea brută produsă de economia României. Este uimitor, dacă ne gândim că în 2017, românii din diaspora au trimis acasă 3,7 miliarde de euro, conform BNR, deci suma aproape că s-a dublat.

Cât de tare ar fi să existe o bancnotă sau o monedă de colecție dedicată diasporei românești? În acest sens, a fost inițiată o campanie numită „Valorez pentru România”, care ne invită să semnăm o petiție adresată Băncii Naționale a României pentru ca acest lucru să devină realitate.

Nouă ni se pare o idee foarte faină, așa că te invităm și pe tine să descoperi poveștile românilor de valoare pe siteul campaniei: https://www.valorezpentruromania.com/ 

Petiția este inițiată de TransferGo, o companie de transfer internațional de bani online, în timp real și la costuri mici, pentru persoanele care doresc să trimită bani familiilor lor și este în special destinat pentru transferurile celor din diaspora în România. Compania numără peste 2 milioane de clienți din întreaga lume și facilitează transferurile de bani online în 40 de monede diferite, cu acoperire în 66 de țări. 

Asta așa, #casastiti 

#ValorezpentruRomania