Coenzima Q10

Fără Coenzima Q10 viața pe Pământ ar fi evoluat mai greu

Conform unui studiu danezo-american, fără molecula de Coenzima Q10, cunoscută și sub numele de ubiquinonă, viața pe Pământ ar fi evoluat mai greu. Cu o vechime de 2,5 miliarde de ani, ubiquinona, care se găsește în toate celulele noastre, a fost inițial dezvoltată de bacterii preistorice, astfel încât acestea să poată supraviețui pe pământ. 

Studiul demonstrează că bacteriile, care la acea vreme erau singura formă de viață de pe planetă, au folosit ubiquinona ca pe un „combustibil” pentru o creștere mai rapidă a energiei, fapt care a ajutat la formarea primelor celule din lume. 

Coenzima Q10 este o substanță asemănătoare vitaminelor. Aceasta ne îmbunătățește rezistența la efort, susține capacitatea de efort intelectual și ajută în tratarea afecțiunilor cardiovasculare. În 1990, Pharma Nord a fost prima companie din Europa care a introdus ubiquinona (Coenzima Q10) sub formă de capsule. 

Fabricată în Danemarca sub control farmaceutic, Coenzima Q10 de la Pharma Nord a fost documentată în peste 100 de studii ştiinţifice și are o prezenţă constantă pe piaţa europeană de peste 30 de ani. 

Asta așa, #casastiti