Popeye Marinarul

De ce mânca Popeye Marinarul spanac?

Când ne gândim la Popeye Marinarul, celebrul personaj de desene animate, ne amintim de faptul că el consuma foarte des spanac, lucru care îi oferea un plus de putere când trebuia să se lupte cu câte-un personaj negativ.

Dar te-ai întrebat vreodată de unde a pornit totul? Ei bine, se pare că povestea a pornit dintr-o greșeală. În 1870, un chimist german pe nume Erich von Wolf a încercat să afle cât fier se află în spanac. A descoperit că este vorba de 3.5 miligrame de fier la fiecare 100 de grame de spanac, dar când și-a luat notițe, a scris, din greșeală, că sunt 35 de miligrame de fier, în loc de 3.5 miligrame.

Multă vreme nu a observat nimeni greșeala, iar la începutul anilor 1930, când a apărut Popeye Marinarul, creatorii desenului animat au folosit informațiile chimistului german în încercarea de a găsi un aliment care să-i ofere personajului un plus de putere. Abia în 1937 a corectat un cercetător greșeala, dar deja serialul devenise celebru. Acum se crede că Popeye ar fi ajutat la creșterea consumului de spanac în SUA cu o treime în perioada respectivă.

E timpul să afli că #SalataMergecuOrice 😍 Această postare face parte dintr-o serie realizată în colaborare cu Eisberg: #simplyfresh. Ne-am propus să-ți facem poftă de salată. Ce zici, reușim? Asta așa, #casastiti