vichy

Cum protejăm copiii de razele soarelui și de posibile arsuri? 

#SPFcuVichy Specialiștii spun că pielea bronzata este de fapt o piele arsă. Iar acest lucru pentru un copil poate însemna nu doar roșeață și usturime din cauza arsurii pielii, ci și afecțiuni mai grave, cum ar fi febra, scăderea sistemului imunitar sau chiar probleme grave de piele. De aceea, este esențial să protejăm pielea copilului cu un produs de protecție solară încă de la naștere, ori de câte ori îl expunem la soare, chiar și pentru o plimbare. 

Cât timp ar trebui să stea un copil la soare în funcție de vârstă?

Bebelușii sub 6 luni nu ar trebui expuși la razele directe ale soarelui, ci protejați întotdeauna cu pălării, haine sau paravane solare. 

Copiii între 6 și 12 luni pot fi expuși pe termen scurt și nu la orele de vârf, dar întotdeauna protejați cu un spf 50+ reaplicat la fiecare 2 ore sau, în cazul mersului la plajă, de fiecare dată când cel mic iese din apă. 

Pentru copiii sub 10 ani, trebuie să știm că pot avea un risc mult mai mare de arsuri și boli ale pielii din cauza soarelui, comparativ cu un adult, atât la nivelul pielii, cât și al ochilor, deoarece pielea de pe pleoape și din jurul ochilor este extrem de sensibilă în această perioadă a vieții. 

Indicat e să-i învățăm pe cei mici să poarte ochelari de soare pe timpul verii pentru a-și proteja ochii, la fel cum facem și noi, adulții. De asemenea, de fiecare dată când ieșim din casă, să folosim împreună cu cel mic o cremă cu protecție solară pe toate zonele care nu vor fi acoperite de haine. 

Când vine vorba de protecția solară, Vichy are o gamă completă, Capital Soleil, cu produse dedicate atât pentru adulți, cât și pentru copii. 

Asta așa, #casastiti