avocado

Cum grăbești procesul de coacere al unui avocado

Ți s-a întâmplat să ai poftă de un toast cu avocado sau o porție de guacamole, iar în magazin să nu găsești fructul de avocado copt? Asta îți poate amâna puțin planul de a mânca ce poftești în ziua respectivă, dar uite câteva trucuri pe care le poți face pentru a grăbi procesul de coacere al unui avocado: 

  • îl pui într-o pungă de hârtie alături de o banană, o roșie sau un măr, închizi bine punga și o lași la temperatura camerei, iar în două-trei zile fructul tău de avocado este numai bun de mâncat;
  • un alt truc este să înfășori un avocado intr-o bucată de ziar și să îl lași câteva zile la întuneric.

Se poate întâmpla și să găsești la magazin un avocado prea copt, iar tu să vrei să îl consumi abia peste câteva zile, caz în care cel mai bun lucru pe care îl poți face este să îl depozitezi în frigider, pentru că temperatura rece va întârzia puțin procesul de coacere al fructului de avocado. 

Deci nu te supăra dacă la magazin găsești avocado necopt, pentru că acesta nu se coace în copacul din care provine, ci fructele lui devin bune de mancat abia după ce au fost culese. De aceea te sfătuim să nu te răzgândești să îl cumperi, chiar dacă e necopt, fiindcă un avocado conține multe vitamine si minerale, printre care vitaminele A, C, D, E, K, B6, B12, calciu, fier, potasiu, magneziu, fosfor, potasiu și are un conținut bogat de acizi grași Omega 6 și Omega 9.

Împreună cu Lidl ne-am propus să publicăm o serie de trucuri care să ne ajute să prevenim risipa de alimente și să ne bucurăm mai mult timp de mâncarea pe care o cumpărăm. #PentruUnViitorMaiBun #aLidlLessWaste 

Asta așa, #casastiti