tehnologia 5g in timpul pandemiei in china

Cum a fost folosită tehnologia 5G în timpul pandemiei, în China

Huawei, unul dintre cei mai mari producători de echipamente 5G la nivel mondial, a realizat un document care conține informații despre cum a fost folosită tehnologia 5G în China în timpul pandemiei.

Iată câteva dintre exemplele din document:

  • facilitarea discuțiilor dintre medici de la spitale diferite pentru a discuta despre cazuri și a găsi soluții împreună;
  • realizarea de consultații medicale de la distanță folosind roboți speciali, controlați de medici din alte camere sau din alte spitale;
  • folosirea unor mașini autonome care au livrat mâncare către personalul din spitale și măști pentru populație;
  • folosirea unor roboți care au dezinfectat clădiri fără intervenție umană;
  • folosirea unor camere speciale, cu Inteligență Artificială, care măsurau temperatura celor care treceau prin fața lor și verificau dacă acei oameni poartă mască sau nu. Camerele puteau scana și grupuri mari de oameni, reușind să analizeze datele a până la 46.000 de persoane pe oră.

Amintim aici și că vitezele de internet 5G sunt de până la 10 Gbps, în timp ce vitezele 4G sunt de până la 100 Mbps. Având o viteză atât de mare disponibilă, toate echipamentele de mai sus au putut comunica instant cu serverele de care depindeau, făcând ca lucrurile să funcționeze fără delay.

Asta așa, #casastiti.