Pentru situații neprevăzute, specialiștii recomandă crearea unui fond de urgență care să conțină aproximativ 3 – 6 salarii lunare. Fondul de urgență te va ajuta să nu te destabilizezi financiar în caz că apare un lucru neprevăzut, cum ar fi pierderea locului de muncă, un tratament medical neprogramat sau faptul că mașina se strică din senin, iar repararea ei necesită o investiție mai mare. În același timp, fondul de urgență te poate ajuta și în situațiile fericite, cum ar fi faptul că 3 prieteni de-ai tăi decid să-și organizeze nunțile în aceeași lună.
Ideal ar fi să pui deoparte aproximativ 10% – 20% din veniturile tale lunare, dar știm cu toții că în anumite perioade ale vieții acest lucru e imposibil, așa că încearcă să trimiți într-un fond de economii măcar 1% din venituri. E mai mult decât deloc, iar în același timp îți creează obișnuința de a economisi.
Săptămâna Educației Financiare face parte din #EduFin Fest – Învață să fii inteligent cu banii cât e ziua de lungă, campanie susținută de BCR prin Școala de bani și Asociația Școala de Valori, cu ocazia Zilei Educației Financiare – 11 aprilie.
Asta așa, #casastiti