Eisberg

Cel mai vechi restaurant din lume

Cel mai vechi restaurant din lume, funcțional și astăzi, se află în Madrid și se numește Botín. El a fost înființat în 1725 de către un bucătar francez (Jean Botín) și soția sa. Restaurantul se găsește în aceeași clădire în care a fost încă de la început și folosește același cuptor pe lemne pentru anumite preparate.

Între timp au fost închiriate mai multe etaje ale clădirii, pe măsură ce restaurantul a devenit popular și au avut loc renovări care să-l apropie de standardele de astăzi, dar încă se pot observa ornamente sau inscripții care fac parte din istoria vremurilor. Mai mult, în Spania secolului al 18-lea, dacă dețineai un restaurant sau un han, îți era interzis să vinzi mâncare sau băutură proprie, ca să nu impui un anumit tip de meniu clienților, așa că fiecare client venea cu mâncarea lui (nepreparată) la restaurant, iar bucătarul o gătea și o servea.

Această postare este susținută de Eisberg alături de care am pornit în descoperirea poveștilor captivante despre mâncare și restaurante.