Cel mai simplu mod de a afla calitatea nutritivă a unui produs 1

Cel mai simplu mod de a afla calitatea nutritivă a unui produs

Aproximativ 60% dintre consumatorii europeni verifică ingredientele produselor alimentare și băuturilor pe care le consumă.

Unul dintre cele mai noi sisteme de etichetare care ajută la identificarea valorii nutritive a unui produs alimentar este Nutri-Score. Creat în Franța, de oameni de știință renumiți în domeniul nutriției, Nutri-Score este în prezent schema de etichetare cu cea mai extinsă bază științifică. 

Danone este una dintre primele companii din România care includeticheta Nutri-Score pe produsele sale, aceasta fiind deja prezentă pe produsele Danonino și Actimel, urmând ca în perioada următoare să fie implementată și pe Activia.

Cum citim sistemul Nutri-Score?

Sistemul cuprinde 5 scale marcate cu diferite culori și litere, de la verde închis la roșu și litere de la A la E. Verdele închis, respectiv litera A, indică alimentele ce sunt recomandate pentru a fi consumate frecvent, în alimentația de zi cu zi, în timp ce roșul, litera E, marchează produsele care ar trebui consumate mai rar, ocazional. 

Sistemul de etichetare Nutri-Score funcționează deja în țări ca Franța, Belgia, Spania, Portugalia, Germania, Elveția, Olanda, Polonia, fiind acum prezent și în România.

Dacă ești curios să citești mai multe informații despre Nutri-Score, intră pe www.nutriscore.ro

Asta așa, #casastiti