poluare

Cât timp putem supraviețui fără aer respirabil

Ai auzit vreodată de „Regula lui Trei”? Ea ne spune că un om poate supraviețui trei săptămâni fără hrană, trei zile fără apă potabilă și doar 3 minute fără aer respirabil. Aerul este extrem de important pentru sănătatea noastră și pentru buna funcționare a corpului nostru. 

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), poluarea atmosferică constituie cel mai mare risc legat de mediu pentru sănătatea umană în Uniunea Europeană. Cei mai nocivi dintre poluanții atmosferici sunt particulele în suspensie, dioxidul de azot, dioxidul de sulf și ozonul de la nivelul solului.

Într-un studiu realizat de Numbeo la nivelul anului 2020, București a ieșit pe locul 8 în topul celor mai poluate orașe din Europa, iar în luna aprilie a acestui an, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a condamnat România pentru că nu a luat măsurile necesare pentru combaterea poluării din București.

Acesta este unul dintre motivele pentru care e util un purificator de aer în locuință, pentru că prin tehnologia sa detectează nivelul de poluanți din cameră și filtrează particulele, alergenii și mirosurile neplăcute, pentru ca noi să respirăm un aer mai curat și, astfel, să avem mai multă grijă de sănătatea noastră.

Acest proiect este susținut de Samsung România, care a lansat The Cube, un nou purificator de aer cu filtru de praf foarte fin, care captează până la 99,97% din praful de 0,3 µm în diametru. 

Asta așa, #casastiti