danone barcelona

Barcelona, orașul în care a luat naștere iaurtul Danone

Puțină lume știe că Barcelona este orașul în care a luat naștere iaurtul Danone, acum mai bine de 100 de ani. Nu te așteptai la asta, nu? Când auzi Barcelona, parcă simți miros de paella, dar sub nicio formă nu-ți zboară mintea la iaurt.

Ei bine, acum mai bine de 100 de ani, un domn pe nume Isaac Carasso a produs primul iaurt Danone, ca soluție la problemele intestinale de care suferea fiul său, Danon. La vremea respectivă, paharele de iaurt erau confecționate din porțelan, iar produsul a început să se vândă, inițial, în farmacii.

Tehnologia a evoluat de la un an la altul, iar în 1937 a fost lansat primul iaurt cu fructe, sub numele Dany. Astăzi, fiecare iaurt Danone urmează „lanțul frigului”, care constă în răcirea laptelui imediat după mulgere și menținerea lui la temperatură joasă până când ajunge în fabrică și începe să fie prelucrat. Apropo de asta, laptele ajunge de la fermele din țară la fabrică în mai puțin de 24 de ore și intră în producție după ce este verificat riguros.

Mai mult, începând cu anul 2019, Danone a decis să pună la dispoziția cercetătorilor propria bancă de bacterii fermentative pe care a dezvoltat-o de-a lungul timpului pentru iaurturile sale. Vorbim despre 1.800 de tulpini depozitate prin criogenare la Institutul Pasteur din Paris și peste 1.600 de tulpini depozitate la centrul de cercetare și inovație al Danone din Paris-Sacalay.

Am pornit de la Barcelona, am trecut puțin și prin Paris, dar nu putem încheia acest text fără să vorbim și despre fabrica Danone din București, care produce în fiecare zi, atenție, peste 1 milion de iaurturi. 😲 

Asta așa, #casastiti

#Danone #DeBunGust

danone barcelona