morcovi

Ai mânca morcovi negri sau violet?

Până în secolul al XVII-lea, singurele tipuri de morcovi comestibile aveau culoare neagră, albă, roșie sau violet. Morcovii portocalii au fost creați prin creșterea selectivă în Olanda. Au fost amestecate mai multe soiuri de morcovi, astfel încât să rezulte un morcov mai dulce, cu un gust mai bun față de soiurile existente la momentul respectiv. 

Anumite legende spun că cercetătorii vremurilor au încercat să facă morcovii portocalii ca un omagiu adus Casei Regale a Olandei, care avea portocaliul drept culoare principală. Dar dincolo de culoare, cu siguranță mare parte din succesul de care se bucură morcovii pe care îi consumăm și noi astăzi se datorează gustului pe care îl au. 

În altă ordine de idei, fie vară sau iarnă, fie că o mănânci cu friptură sau chiar goală, noi știm că #SalataMergecuOrice 😍 Te poți baza pe mixurile de la Eisberg: #simplyfresh, care te ajută să prepari rapid zeci de feluri de salată. Asta așa, #casastiti