Să facem cumpărături pentru mai multe zile, chiar și o săptămână întreagă, este un mod eficient de a controla atât ceea ce mâncăm, cât și bugetul pe care îl alocăm pentru alimente. Dar ți s-a întâmplat să fii tentat de bunătățile din frigider și să deschizi toate pachetele de brânzeturi sau de mezeluri deodată, iar după câteva zile să îți dai seama că nu mai au aceeași textură și nu mai vrei să le mănânci?
Nouă ni s-a întâmplat și de aceea ne-am gândit să împărtășim cu tine câteva trucuri pentru a preveni risipa alimentară din frigider:
- Fă-ți o cutie de consum imediat sau un colț separat cu alimentele desfăcute, care trebuie consumate cel mai rapid și astfel eviți să le pierzi prin frigider și să dai de ele abia după câteva zile. În această cutie poți depozita brânzeturi, mezeluri, fructe sau legume;
- Aplică regula FIFO (First In, First Out), care ne sugerează să consumăm mai întai alimentele pe care le aveam deja în frigider și apoi pe cele pe care le-am cumpărat recent. Le poți așeza mai în față, undeva la vedere, pentru a le consuma primele;
- Un alt truc este să verifici constant datele de expirare ale produselor ambalate pe care le depozitezi în frigider și să le prioritizezi astfel pe cele care vor expira primele;
- O ultimă recomandare este să nu arunci alimentele precum brânzeturi sau mezeluri pe care le ai deja de câteva zile în frigider doar pentru că nu-ți mai place așa mult textura lor. Dacă nu au expirat și consideri că sunt încă bune de mâncat, pregătește ceva cu ajutorul lor, cum ar fi o budincă, un quiche, o ruladă, depinde de ce ai poftă. Fii inventiv și folosește-te de ce ai prin frigider pentru a-ți pregăti o rețetă delicioasă.
Împreună cu Lidl ne-am propus să publicăm o serie de trucuri care să ne ajute să prevenim risipa de alimente și să ne bucurăm mai mult timp de mâncarea pe care o cumpărăm. #PentruUnViitorMaiBun #aLidlLessWaste
Asta așa, #casastiti