sandvis

Cum a fost inventat sandvișul?

Te-ai întrebat vreodată cum a fost inventat sandvișul? Deși acțiunea de a pune diverse ingrediente între două felii de pâine există de foarte mult timp, povestea inventării sandvișului așa cum îl știm noi astăzi datează din anul 1726 și i se atribuie lui John Montagu, al patrulea conte englez din Casa Sandwich.

John era pasionat de jocuri de noroc și se afla într-un maraton de 24 de ore de jucat fără oprire. Când i s-a făcut foame, a cerut servitorilor să-i aducă o friptură de vită între două felii de pâine, ca să o poată mânca folosind o singură mână și să nu părăsească masa de joc.

Întâmplarea a apărut apoi într-o carte scrisă de un francez despre Londra, care a fost tradusă în mai multe limbi și care a devenit destul de populară la vremea respectivă. Asta a legat pentru totdeauna denumirea de Sandwich de momentul în care pui ingrediente între două felii de pâine. 

Mai mult, în 2004, John Montagu, al 11-lea conte din Casa Sandwich, a deschis un lanț de restaurante numit Earl of Sandwich care acum are 38 de locații în toată lumea. Asta așa, #casastiti

Această postare este susținută de Eisberg alături de care am pornit în descoperirea poveștilor captivante despre mâncare și restaurante.