Mario Badescu

Românul care a pornit în anii ’50 un business cu produse cosmetice în SUA

Mario Bădescu este unul dintre românii remarcabili despre care puțină lume știe. Fiind de profesie chimist, a plecat din România în 1955 la îndemnul bunei sale prietene Ana Aslan, iar câțiva ani mai târziu a revoluționat industria tratamentelor cosmetice din Statele Unite ale Americii.

Mario Bădescu a fondat în 1967, la New York, un salon de tratamente și o linie de produse cosmetice realizate doar din extracte naturale, produsele lui ajungând să fie, în scurt timp, un real succes pentru elita New York-ului și pentru celebritățile de la Hollywood. 

Mulți dintre noi nu știu că Mario Bădescu era român, însă produsele lui din ingrediente naturale au rămas extrem de căutate, atât în Statele Unite, cât și în România. Dacă vrei să le încerci, să știi că le găsești în farmacii sau în magazinele de produse cosmetice din mall-uri. 

La New York încă mai există salonul de tratamente cosmetice fondat în 1967, fiind cunoscut pentru tratamente faciale și corporale personalizate, cu soluții anti-îmbătrânire sau pentru tratarea acneei. 

Asta așa, #casastiti 

Românul care a pornit în anii '50 un business cu produse cosmetice în SUA 1