pizza

Pizza Margherita poartă numele unei regine

În 1889, regina Margherita și Regele Umberto I al Italiei au vizitat orașul Napoli, iar pentru că regina se cam săturase de mâncarea extravagantă a cerut să încerce ceva nou. La vremea respectivă, pizza era o mâncare pentru clasa de mijloc și de jos, pentru că se prepara cu ingrediente simple, găsite prin bucătărie. 

Totuși, în Napoli, exista un restaurant al unui bucătar specializat în pizza, așa că a fost chemat în Bucătăria Regală pentru a prepara pizza pentru regină. Bucătarul, Raffaele Esposito, a pregătit pentru regina Margherita 3 pizze diferite, iar reginei i-a plăcut cel mai mult pizza care conținea mozzarella, sos de roșii și busuioc. 

Văzând asta, Raffaele a cerut voie Casei Regale să numească acea rețetă de pizza Margherita și așa i-a rămas numele încă de atunci. Anumite legende spun că regina a apreciat acea pizza și pentru că ingredientele formau culorile steagului Italiei, dar indiferent de motiv, cert e că astăzi poți găsi în Napoli Pizzeria Brandi, care a aparținut lui Raffaele Esposito și pe pereții căreia încă poți găsi scrisoarea oficială prin care regina îi mulțumea bucătarului pentru pizza gătită.

Această postare este susținută de Eisberg alături de care am pornit în descoperirea poveștilor captivante despre mâncare și restaurante.