Lina Medina

Fetița care a născut un copil la vârsta de 5 ani, 7 luni și 17 zile

Azi o să-ți spunem povestea Linei Medina, fetița care a devenit cea mai tânără mamă din istorie, după ce a născut un copil la vârsta de 5 ani, 7 luni și 17 zile. 

Părinții ei au aflat că e însărcinată când au mers la un control medical, speriați fiind că abdomenul Linei creștea anormal de mult, aceștia crezând că e vorba despre o tumoare. Uluit, doctorul a descoperit că Lina era, de fapt, însărcinată în 7 luni. De la aflarea veștii au mai trecut doar 6 săptămâni până ce Lina a născut, printr-o operație de cezariană, un băiat perfect sănătos. Fiul ei crescut alături de Lina crezând că este sora lui, aflând adevărul abia la vârsta de 10 ani. 

Cum a rămas Lina însărcinată la vârsta de 5 ani râmâne un mister, la fel ca și identitatea celui care a lăsat-o însărcinată. Întrebată de mai multe ori cine e acesta, Lina a refuzat să răspundă. 

Medicii au stabilit ulterior că Lina suferea de pubertate precoce, o afecțiune rară care afectează 1 din 10.000 de copii, majoritatea de sex feminin. În aceste cazuri, organele sexuale se dezvoltă complet până la vârsta de opt ani. În cazul Linei, medicii au descoperit că avea menstruație regulată încă de la vârsta de 3 ani, iar la 5 ani, când a rămas însărcinată, aceasta avea deja corpul unei adolescente. 

Lina s-a născut în anul 1933, într-o familie cu 9 copii care locuia într-unul dintre cele mai sărace sate din Peru. Deși sunt doar speculații, era cunoscut faptul că în zona aceea se organizau diverse evenimente religioase care deveneau frecvent orgii, ajungându-se chiar și la violuri. Știind afecțiunea de care suferea Lina și în lipsa unor răspunsuri sigure din partea acesteia, se crede că violul ar fi tristul motiv pentru care fetița a rămas însărcinată la vârsta de 5 ani. 

Asta așa, #casastiti