Versiunea modernă a cafelei prăjite provine din Arabia, de la mijlocul secolului al XV-lea. În altarele sufiste din Yemen, o țară din sudul Arabiei, oamenii au prăjit pentru prima dată semințele de cafea si au preparat cafeaua, într-un mod similar celui în care se pregătește astăzi.
Încă un lucru interesant este că înainte de apariția cafelei, cea mai consumată băutură la micul dejun era berea. Asta pentru că, în multe locuri apa potabilă era plină de bacterii dăunătoare, iar pentru a-si proteja sănătatea, oamenii apelau la bere. :))
La început, cafeaua a fost cunoscută sub denumirea de „Qahhwat al-bun”, care însemna „vinul unei boabe”. Mai târziu, termenul a fost scurtat în „Qahwa”, apoi a fost denumită „Kahve” de către turci. Abia în 1582, termenul „cafea” a intrat în limba engleză, fiind derivat din cuvântul olandez „Koffie”. Asta așa, #casastiti