vichy

Care e diferența dintre UVA și UVB? 

#SPFcuVichy Știm că lumina naturală de la Soare produce, printre altele, și raze ultraviolete, iar expunerea intensă la aceste radiații electromagnetice poate dăuna corpului nostru.

Razele UV pot fi de mai multe tipuri, însă cele care au o legătură directă cu expunerea la soare și bronzul sunt razele UVA și UVB. Care e diferența dintre ele?

Razele UVB sunt cele care afectează straturile de la suprafața pielii noastre, fiind responsabile pentru roseață și arsuri la nivelul pielii sau ceea ce cunoaștem cu toții sub numele de bronz. Razele UVB sunt foarte puternice între orele 10:00 și 16:00 pe timpul verii.

Razele UVA sunt cele care pătrund în substraturile pielii noastre și pot afecta chiar și ADN-ul celular al pielii, fiind posibile cauze pentru diverse afecțiuni, precum dereglări ale sistemului imunitar, îmbătrânirea prematură a pielii sau cancer de piele. 

Indicat e să ne asigurăm că produsul cu SPF pe care îl folosim oferă protecție atât împotriva razelor UVA, cât și UVB.

Când vine vorba de protecția solară, Vichy are o gamă completă, Capital Soleil, cu produse dedicate atât pentru adulți, cât și pentru copii. 

Asta așa, #casastiti