vot

Americanii pot vota de la distanță la alegerile din noiembrie 2020

Aproximativ 75% dintre americani sunt eligibili pentru a vota de la distanță la alegerile prezidențiale din SUA, în noiembrie 2020. Acesta ar fi cel mai mare număr de alegători la distanță din istoria Statelor Unite, potrivit unei analize realizate de The New York Times.

Alegătorii vor putea intra pe FVAP.gov, unde vor completa un formular de ȋnregistrare pentru alegeri şi vor solicita, astfel, un buletin de vot. Aceștia trebuie să îl imprime, să îl semneze și să îl expedieze către biroul electoral din Statele Unite de care aparțin. Îl pot trimite prin poştă, fax ori email sau îvol pot duce direct la ambasadă, pentru expedierea către biroul electoral local din Statele Unite.

Dacă previziunile experților se vor adeveri, se așteaptă să fie înregistrate aproximativ 80 de milioane de voturi de la distanță, mai mult decât dublul numărului înregistrat la alegerile din 2016.

Votul la distanță va fi mai accesibil ca niciodată la alegerile din SUA în acest an, din cauza pandemiei COVID-19, acesta fiind modul în care autoritățile își doresc să prevină transmiterea virusului în secțiile de votare.

Asta așa, #casastiti